Implantaat prothese

Draagt u al langere tijd een kunstgebit? Wellicht dat uw prothese dan steeds losser gaat zitten. Dit heeft te maken met het slinken van uw kaken, waar u overigens niets tegen kunt doen. Een loszittende prothese doet vaak pijn en functioneert bovendien niet goed. Implantaten kunnen hier de oplossing voor zijn.
Een implantaat is een kunstwortel die geplaatst wordt op de plaats waar vroeger uw eigen tanden stonden. Op de implantaten wordt de prothese bevestigd, zodat deze nu weer goed vast zit. Afhankelijk van uw kaak wordt het aantal implantaten geplaatst. In de onderkaak meestal 2 tot 4 implantaten en in de bovenkaak meestal 4 tot 6 implantaten.

Wij werken hierin samen met een tandarts-implantoloog. Hij zorgt ervoor dat de implantaten worden geplaatst. Wij zorgen voor het uitneembare deel, de gebitsprothese. U heeft ongeveer 6 afspraken nodig om samen met ons tot een mooi eindresultaat te komen.

Nadat de implantaten zijn geplaatst heeft u ongeveer 2 tot 5 maanden nodig om de implantaten te laten ingroeien. Daarna kunt u weer met een stralende lach door het leven!